ALEKSANDAR KUPIO PREPIS STRANICE MIROSLAVLJEVOG JEVANĐELJA: Neverovatan gest humanosti za porodicu Nešković
Donatorsko veče u Berlinu, Foto: Srbi za Srbe

donatorsko veče ho "srbi za srbe"

ALEKSANDAR KUPIO PREPIS STRANICE MIROSLAVLJEVOG JEVANĐELJA: Neverovatan gest humanosti za porodicu Nešković

Tokom donatorske večeri prikupljeno je 20.350 evra donacija, Organizacija očekuje uplate i u narednim danima pa će konačna cifra biti objavljena na sajtu Organizacije

Objavljeno: 19:00h

U Berlinu je održano Prvo donatorsko veče Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u Vili "Schützenhof“ na kojoj je prikupljeno više od 20.000 evra za šestočlanu porodicu Nešković iz Vlasenice. Sve prisutne oduševio je gest mladog Aleksandra Filipovića iz Šekovića koji je ponudio najvišu cifru za prepis stranice Miroslavljevog jevanđelja.

„Meni je najbitniji krov nad glavom i ovo nam je šesta kuća u kojoj živimo! Kuća je u lošem stanju, duva na sve strane i ne isplati se ulagati u nju jer nije naša” – rekla je majka Slađana prilikom posete Organizacije ovoj porodici.

Roditelji Marko i Slađana su izrodili četiri junaka: Miloša, Strahinju, Luku i najmlađeg Jovana.

Glava porodice Marko već dugi niz godina radi kao drvoseča i uspeva nekako da prehrani porodicu. Njegova nadnica je dugo bila jedini prihod porodici, a od nedavno i majka Slađana dobija naknadu kao majka koje ima četvoro dece. Ipak za pristojan dom o kome maštaju njihova primanja nisu dovoljna.

donatorsko veče u Berlinu
donatorsko veče u Berlinufoto: Srbi za Srbe

Božija ruka dovela je Humanitarnu organizaciju Srbi za Srbe do ove divne porodice. Nakon posete porodici Nešković odlučili su da Prvo donatorsko veče u dijaspori posvete upravo njima sa verom da će se veliki broj ljudi odazvati i pomoći da Miloš, Strahinja, Luka i Jovan dobiju novi dom.

Donatorsko veče otvoreno je filmom o Organizaciji u kojem su prikazani ostvareni rezultati Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u prethodnih 18 godina, nakon čega se gostima obratio predsednik nemačkog ogranka Organizacije Nikola Cvijanović.

Prilikom svog obraćanja Nikola je uručio zahvalnicu Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Berlinu koju je preuzeo otac Radomir Kolundžić, ambasadorki Srbije u Nemačkoj gospođi dr. Snežani Janković i dugogodišnjem prijatelju Organizacije Luki Stanareviću iz Berlina.

Nakon čega su gosti imali priliku da vide deo višestruko nagrađivane monodrame „Milunka Savić“ u izvođenju glumice Vesne Stanković, dok su muzički deo programa otvoriti violinisti sa Berlinske filharmonije Olivera i Vojin Mlađenović-Stanić. Prvo donatorsko veče u Berlinu svojim glasovima su ulepšali izvođač etno i duhovne muzike Branka Zečević iz Nikšića kao i Anja Despotović iz Frankfurta, nakon čega je usledila humanitarna aukcija i zabavni muzički program.

1 / 7 Foto: Srbi za Srbe

Tokom donatorske večeri prikupljeno je 20.350 evra donacija, Organizacija očekuje uplate i u narednim danima pa će konačna cifra biti objavljena na sajtu Organizacije.

U prethodnih pet godina Humanitarna organizacija Srbi za Srbe organizovala je ukupno deset donatorskih večeri na kojima je prikupljeno više od 300.000 evra donacija – pet u Beogradu, dve u Novom Sadu i po jednu u Čačku, Trebinju i Bijeljini.

Ova godina otvorena je donatorkom večeri u Beogradu dok će nakon Berlina donatorske večeri biti održane i u Čačku, Novom Sadu, Trebinju, Bijeljini i po prvi put u Sjedinjenim Američkim Državama u Čikagu.

Bonus video:

02:01

U SRBIJI RASTE HUMANOST! Mitrović: Preduzeća i pojednici koji su pokretali dobrotvorne akcije mogu konkurisati za VIRTUS nagradu

(Espreso/ Srbi za Srbe/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.